Marokkaanse vrouwen staan op tegen politieke gevangenschap

Sinds enkele maanden wordt Marokko door elkaar geschud door een historische sociale beweging: de #Hirak Rif. Ontstaan in een gemarginaliseerde regio, na de dood van Mohcine Fikri, een visser die doodgeplet werd in een vuilniskar toen hij probeerde om zijn goederen die in beslag genomen werden door de overheid te redden. De #Hirak is een beweging die ijvert voor meer sociale rechtvaardigheid en de strijd aangaat tegen marginalisering.

Tegenover de omvang van deze beweging, heeft de Marokkaanse regering helaas maar één antwoord: die van onderdrukking die resulteerde in ongeveer 150 arrestaties tot nu toe. In deze context, en zich bewust zijnde van de belangrijke rol die vrouwen spelen in de #Hirak Rif en gelet op de arrestatie van Silya, de zangeres van de beweging, doen wij, Marokkaanse vrouwen, een oproep om van deze maand juli, een maand in het teken van de strijd voor de vrijlating van politieke gevangenen #Hirak.

Vandaag, meer dan ooit moeten vrouwenstemmen de stem dragen van de vrouwen in #Al Hoceima die bijna dagelijks de knuppels trotseren in de straten om hun woede te uiten en om de vrijlating te vragen van hun echtgenoten, hun zoons, hun broers of kameraden die vandaag vastzitten achter tralies.

Wij, Marokkaanse vrouwen, vragen aan alle vrouwen uit de diaspora en de migratie om solidair te zijn met de zaak van de politieke gevangenen van de #Hirak en met de zaak van de vrouwen van de #Hirak die nog steeds de stem dragen van degenen waarvan de staat besloten heeft om hen de mond te snoeren.

Laten we samen rechtop staan ​​om van de maand juli een maand van internationale strijd te maken voor de vrijlating van de politieke gevangenen van de #Hirak!

In Casablanca zullen we naar buiten komen op vrijdag 7 juli, 2017! En jullie?

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *